Средба на министерката Мила Царовска со Дејвид Атебери

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска оствари средба со новиот постојан претставник на Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД) во Република Македонија, Дејвид Атебери. На средбата се разговараше за состојбите во ресорот, за идните активности, како и за значајната и континуирана поддршка за спроведување на реформските процеси во земјава од страна на УСАИД. 

Takim i Ministres Carovska me Dejvid Ateberi 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Milla Carovska, ka realizuar takim me përfaqësuesin e ri të përhershëm të Agjencisë amerikanë për zhvillim ndërkombëtar (USAID) në Republikën e Maqedonisë, Dejvid Ateberi. Në këtë takim u bisedua për gjendjen në resorin gjegjës, për aktivitetet e ardhshme, si dhe për përkrahjen e vazhdueshme për zbatimin e proceseve reformatore në vend nga USAID-i.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->