15 133

Целта на телефонската информативна линија за потенцијални згрижувачи е да биде сервис на потенцијалните згрижувачи во однос на нивно информирање за постапката за станување згрижувачко семејство, потребната документација, улогата на згрижувачите и обврските кон децата, но и многу други прашања кои се однесуваат на згрижувачкото семејство, во однос на заштита на децата, правата и одговорностите. 

Телефонската информативна линија за потенцијални згрижувачи е сигурно место кое на потенцијалните згрижувачи им овозможува да комуницираат со стручни лица и да разјаснат дилемите во врска со функциите на згрижувачките семејства.

Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }