Министер

Фатмир Лимани

Лични податоци

 • Датум на раѓање: 14.01.1973 год.
 • Националност: Албанец 

Образование

 • Филозофски факултет, Државен Универзитет во Тетово
  • Диломиран професор по историја 

Работно искуство  

 • 2024, Пратеник во Собранието на Република Северна Македонија;
 • 2011-2021, Заменик генерален директор и член на Управен одбор, Акционерско друштво Електрани на Северна Македонија АД ЕСМ (АД ЕЛЕМ), Скопје; 
 • 2007-2011, Член на Надзорен одбор, Акционерско друштво Оператор на електропреносниот систем на Република Северна Македонија, АД МЕПСО;
 • 2007-2010, Претседател на Движењето НДРИШЕ, граѓанска организација;
 • 2005-2007, Управител, ГОЛДЕН ОИЛ, бензиска пумпа, Кичево.

Познавање на јазици

 • Албански-мајчин јазик;
 • Македонски;
 • Англиски и
 • Германски јазик. 
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }