Shahpaska: Është shumë e rëndësishme që të gjithë t’i qasemi procesit të vaksinimit, në mënyrë që të dalim nga pandemia sa më shpejt dhe të kthehemi në përgjegjësitë tona të përditshme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në Pikën e vaksinimit në Sallën Sportive “Boris Trajkovski” e mori dozën e parë të vaksinës për mbrojte nga koronavirusi.

Ministrja Shahpaska në tryezë të rrumbullakët me temën “A kanë mbetur punëtorët informalë pa vaksinë ekonomike në kushtet e Covid 19?”

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në tryezë të rrumbullakët me temë “A kanë mbetur punëtorët informalë pa vaksinë ekonomike në kushtet e Covid 19?”, ku u prezantua “Analiza e efektit të Covid-19 mbi punëtorët që janë pjesë e ekonomisë joformale dhe punëtorët e punësuar përkohësisht, përmes masave të propozuara për mbështetjen e tyre”, organizuar nga “Analytica Think tank”, me mbështetjen financiare të Fondacionit Shoqëri e Hapur - Maqedoni.

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin prill 2021.

Projekti “Shërbimi Online” ofron mbështetje në distancë për fëmijët dhe të rinjtë me aftësi të kufizuara

Shoqata e Teknologjisë Asistive “Hapni Dritaret”, e nxitur nga pandemia Covid-19, me mbështetjen e UNICEF-it dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, këtë javë e filloi pilotimin e projektit “Shërbimi online”. Ky projekt-pilot është vazhdim i platformës shërbimi online, që funksionon me sukses tashmë një vit dhe ofron mbështetje në distancë për fëmijët me aftësi të kufizuara të moshës nga 2 deri në 15 vjeç nga i gjithë vendi.

Ministrja Shahpaska me rastin e 28 Prillit - Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë: Investimi në sisteme të fuqishme dhe të përshtatshme të SSHP, të cilat do t’u përgjigjen sfidave eventuale për shëndetin dhe sigurinë në punë është thelbësore

Me rastin e 28 Prillit - Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me Këshillin për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, organizuan ngjarjen online me të titull: “Le të investojmë tani në sisteme të forta dhe fleksibile për SSHP”. Në këtë ngjarje morën pjesë përfaqësues të Këshillit për Siguri dhe Shëndet në Punë, nga Organizata Ndërkombëtare e Punës, Inspektorati Shtetëror i Punës, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, Organizata e Punëdhënësve dhe Instituti i Imunologjisë dhe Gjenetikës Humane.

Shahpaska: Të verbrit bëhen me mjet për herë të parë - një lexues audio, i cili u jep më shumë pavarësi në jetën e përditshme

Me iniciativën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, në partneritet me Lidhjen Nacionale të të Verbërve, filloi procesi i zhvillimit të një softueri - aplikacioni që do t’u mundësojë të verbërve dhe atyre me shikim të dëmtuar të dëgjojnë dhe kuptojnë tekstin në versionin audio. Aplikacioni digjital - lexuesi i audios do të jetë falas dhe i disponueshëm për të gjithë, në gjuhën maqedonase dhe shqipe dhe lehtësisht i zbatueshëm për të gjitha moshat.

MPPS: Prej ditës së hënë fillon pagesa në etapa e pensioneve të prillit

Prej ditës së hënë, 26 prill 2021 (e hënë), fillon pagesa e pensioneve të prillit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Shahpaska: Kopshti i ri në Draçevë do të sigurojë përfshirjen edhe të 108 fëmijëve shtesë në edukimin parashkollor

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me Kryetarin e Komunës së Kisella Vodës, Filip Temelkovski, sot inspektuan aktivitetet ndërtimore të objektit të ri në IPKF “8 Marsi”, në vendbanimin Draçevë, Komuna e Kisella Vodës

Ngjarje/paralajmërime/kumtesa

10.05.2021

Shahpaska: Është shumë e rëndësishme që të gjithë t’i qasemi procesit të vaksinimit, në mënyrë që të dalim nga pandemia sa më shpejt dhe të kthehemi në përgjegjësitë tona të përditshme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot në Pikën e vaksinimit në Sallën Sportive “Boris Trajkovski” e mori dozën e parë të vaksinës për mbrojte nga koronavirusi. Në prononcim për media, ajo theksoi se është detyrë qytetare për të gjithë që t’i qasemi procesit të vaksinimit, në mënyrë që të dalim nga pandemia sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të kthehemi në përgjegjësitë tona të përditshme.

Më shumë

07.05.2021

Ministrja Shahpaska në tryezë të rrumbullakët me temën “A kanë mbetur punëtorët informalë pa vaksinë ekonomike në kushtet e Covid 19?”

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në tryezë të rrumbullakët me temë “A kanë mbetur punëtorët informalë pa vaksinë ekonomike në kushtet e Covid 19?”, ku u prezantua “Analiza e efektit të Covid-19 mbi punëtorët që janë pjesë e ekonomisë joformale dhe punëtorët e punësuar përkohësisht, përmes masave të propozuara për mbështetjen e tyre”, organizuar nga “Analytica Think tank”, me mbështetjen financiare të Fondacionit Shoqëri e Hapur - Maqedoni.

Më shumë

04.05.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin prill 2021.

Më shumë

29.04.2021

Projekti “Shërbimi Online” ofron mbështetje në distancë për fëmijët dhe të rinjtë me aftësi të kufizuara

Shoqata e Teknologjisë Asistive “Hapni Dritaret”, e nxitur nga pandemia Covid-19, me mbështetjen e UNICEF-it dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, këtë javë e filloi pilotimin e projektit “Shërbimi online”. Ky projekt-pilot është vazhdim i platformës shërbimi online, që funksionon me sukses tashmë një vit dhe ofron mbështetje në distancë për fëmijët me aftësi të kufizuara të moshës nga 2 deri në 15 vjeç nga i gjithë vendi.

Më shumë

28.04.2021

Ministrja Shahpaska me rastin e 28 Prillit - Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë: Investimi në sisteme të fuqishme dhe të përshtatshme të SSHP, të cilat do t’u përgjigjen sfidave eventuale për shëndetin dhe sigurinë në punë është thelbësore

Me rastin e 28 Prillit - Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me Këshillin për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, organizuan ngjarjen online me të titull: “Le të investojmë tani në sisteme të forta dhe fleksibile për SSHP”. Në këtë ngjarje morën pjesë përfaqësues të Këshillit për Siguri dhe Shëndet në Punë, nga Organizata Ndërkombëtare e Punës, Inspektorati Shtetëror i Punës, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, Organizata e Punëdhënësve dhe Instituti i Imunologjisë dhe Gjenetikës Humane.

Më shumë

27.04.2021

Shahpaska: Të verbrit bëhen me mjet për herë të parë - një lexues audio, i cili u jep më shumë pavarësi në jetën e përditshme

Me iniciativën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, në partneritet me Lidhjen Nacionale të të Verbërve, filloi procesi i zhvillimit të një softueri - aplikacioni që do t’u mundësojë të verbërve dhe atyre me shikim të dëmtuar të dëgjojnë dhe kuptojnë tekstin në versionin audio. Aplikacioni digjital - lexuesi i audios do të jetë falas dhe i disponueshëm për të gjithë, në gjuhën maqedonase dhe shqipe dhe lehtësisht i zbatueshëm për të gjitha moshat.

Më shumë

23.4.2021

MPPS: Prej ditës së hënë fillon pagesa në etapa e pensioneve të prillit  

Prej ditës së hënë, 26 prill 2021 (e hënë), fillon pagesa e pensioneve të prillit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Më shumë

22.4.2021


Shahpaska: Kopshti i ri në Draçevë do të sigurojë përfshirjen edhe të 108 fëmijëve shtesë në edukimin parashkollor

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me Kryetarin e Komunës së Kisella Vodës, Filip Temelkovski, sot inspektuan aktivitetet ndërtimore të objektit të ri në IPKF “8 Marsi”, në vendbanimin Draçevë, Komuna e Kisella Vodës.

Më shumë

21.4.2021

Ministrja Shahpaska mori pjesë në Forumin online për Ballkanin Perëndimor: Dialog i nivelit të lartë mbi ndikimin socio-ekonomik të pandemisë tek romët e ndjeshëm në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në Forumin virtual për Ballkanin Perëndimor: Dialog i nivelit të lartë mbi ndikimin socio-ekonomik të pandemisë tek romët e ndjeshëm në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi, bashkë-organizuar nga Komisioni Evropian , Banka Botërore, Këshilli i Evropës dhe UNDP dhe ku morën pjesë përfaqësues të këtyre institucioneve dhe ministra nga vendet e Ballkanit Perëndimor.

Më shumë

16.04.2021

Shahpaska në Forumin e Kompanive të Mira: Zhvillimi i ndërmarrjeve sociale është konfirmim i ndërtimit të një ekonomie të përgjegjshme e orientuar drejt njerëzve, ekonomi që i vendos njerëzit para profitit

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot e hapi dhe iu drejtua Forumit të sivjetshëm vjetor të Kompanive të Mira, që u organizua nga Shoqata për Hulumtime, Komunikime dhe Zhvillim “Publik” dhe Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

Më shumë

14.04.2021

Shahpaska: Komuna e Likovës bëhet me kopsht të ri, që do të kujdeset për 102 fëmijë, përmes Kontratës për Grant për ndërtimin e kopshteve të reja

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska së bashku me Kryetarin e Komunës së Likovës, Erkan Arifi sot nënshkruan Kontratë për Grant, me të cilën sigurohen burime financiare për ndërtimin e kopshtit të ri në vendbanimin Mateç.

Më shumë

05.04.2021

Shahpaska në Studio 10: Protokollet në kopshte respektohen në mënyrë rigoroze, piku më i madh ishte në nëntor, tani situata është e qëndrueshme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, gjatë paraqitjes së sotme në emisionin “Studio 10” të TV 24 ka folur për situatën me COVID 19 në kopshtet e fëmijëve, vaksinimin e punonjësve të kopshteve, zgjidhjen e re ligjore për të Dielën-ditë jopune dhe paketën e pestë e masave ekonomike që është vonuar për shkak të bllokadës në Parlament.

Më shumë

05.04.2021

MPPS: Vijon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se prej sot filloi pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin mars të vitit 2021.

Më shumë

03.04.2021

Shahpaska në Top Tema: Edhe në pandeminë botërore kemi rritje të pagës minimale, për tre vjet kemi rritje prej 6,000 denarë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në emisionin “Top Tema” të TV Telma, ka folur për temat më aktuale në vendin tonë, siç është rritja e pagës minimale, zgjidhja ligjore E diela-dita jopune dhe çështje të tjera që prekin të gjithë palët në shoqëri.

Më shumë

02.04.2021

Kryeministri Zaev, ministrja Shahpaska dhe kryetari i Komunës Jovanoski: Pas 40 viteve, Prilepi bëhet me kopsht të ri bashkëkohor sipas standardeve më të larta për objekte të gjelbra dhe me efikasitet energjetik

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev  bashkë me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska dhe me kryetarin e Komunës së Prilepit, Ilija Jovanoski, sot e shënuan fillimin e punëve të kopshtit të ri në Prilep në lagjen “Toçilla”, si objekt i parë i këtij lloji pas 40 viteve.

Më shumë

01.04.2021

Shahpaska: Kopshti i ri në Përdejci do të kujdeset për 20 fëmijë, është kopshti i njëmbëdhjetë i ri në shtatë muaj, për ne çdo fëmijë është i rëndësishëm

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen zyrtare të objektit të ri “Razvigorçe” në IP “Detska Radost” në vendbanimin Përdejci, Komuna e Gjevgjelisë.

Më shumë

31.03.2021

Shahpaska: Donacioni i karrocave nga Gjysmëhëna e Kuqe Turke është konfirmim i bashkëpunimit të shkëlqyeshëm, mbështetjes dhe marrëdhënieve miqësore me R. e Turqisë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me Zëvendësministrin Enver Husein, Sekretarin shtetëror Resmi Ejupi, Sekretarin e Përgjithshëm të Kryqit të Kuq të Maqedonisë së Veriut, Sait Saiti, u takuan me drejtorin e Përgjithshëm të Gjysmëhënës së Kuqe të Republikës së Turqisë, Ibrahim Alltan. Arsyeja e takimit të sotëm ishte dhurimi i karrocave, aparateve të dëgjimit dhe mjeteve higjienike nga Gjysmëhëna e Kuqe Turke për vendin tonë, të dedikuara për personat me aftësi të kufizuara si kategori më e rrezikuar e qytetarëve.

Më shumë

31.03.2021

Ministrja Shahpaska iu drejtua Forumit në Meksikë: Gruaja ka të drejtën e lirisë riprodhuese, vetë të vendosë për trupin e saj

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, kishte fjalim në “Generation Equality Forum” që u zhvillua online këtë vit me seli në Meksiko Siti nga 29-31 mars, organizuar nga UN Women dhe qeveritë e Francës dhe Meksikës.

Më shumë

29.03.2021

Debat publik për ndërtimin e kopshtit të ri në Mateç, komuna e Likovës

Pjesëmarrësit në debatin publik, që për shkak të mbrojtjes nga Covid-19 u zhvillua përmes video linkut, patën mundësinë të njihen me projektin për ndërtimin e kopshtit të ri në territorin e komunës së Likovës.

Më shumë

26.03.2021

MPPS: Prej ditës së hënë fillon pagesa në etapa e pensioneve të marsit  

Prej ditës së hënë, 29 mars 2021 (e hënë), fillon pagesa e pensioneve të marsit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Më shumë

25.03.2021

Shahpaska: Regjistrimi do të japë një pasqyrë reale për nevojën për kopshte të reja, shtëpi pensionistësh dhe qendra ditore për personat me aftësi të kufizuara

“Regjistrimi i të pastrehëve ka përfunduar tërësisht. Janë regjistruar të gjithë ata që janë akomoduar në objektet për të cilat Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka krijuar kushte së bashku me Entin Shtetëror të Statistikave”, deklaroi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në përgjigjen e saj në lidhje me çështjen e Regjistrimit.

Më shumë

25.03.2021

Shahpaska: U hap Qendër e re ditore për fëmijët dhe të rinjtë me aftësi të kufizuara intelektuale, me kapacitet për 24 persona

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e Qendrës së re ditore për fëmijët dhe të rinjtë me aftësi të kufizuara intelektuale në Institucionin Publik – Entin për Rehabilitimin e Fëmijëve dhe të rinjve, Komuna e Butelit - Shkup.

Më shumë

23.03.2021

Shahpaska: Avancimi i barazisë gjinore është detyrimi ynë mbi të cilin vazhdojmë të punojmë me përkushtim

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, iu drejtua sesionit të 65-të të Komisionit për Statusin e Grave të Kombeve të Bashkuara, që mbahet nga dt. 15 deri më 26 mars të vitit 2021 me temën “Pjesëmarrja e plotë dhe efektive e grave në vendimmarrje në jetën publike dhe fuqizimi i grave”.

Në fjalimin e saj, ministrja Shahpaska theksoi se Republika e Maqedonisë së Veriut bashkohet me deklaratën e Bashkimit Evropian në lidhje me statusin e grave, deklaratë kjo që është dhënë në fillim të debatit të përgjithshëm.

Më shumë

22.03.2021

Shahpaska: Ri-integrimi i të kthyerve të ndjeshëm në komunitet është çështje që MPPS me mbështetjen e EPI, UNDP dhe Bankës Botërore do të jetë e gatshme t'i përgjigjet

 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në takimin e sotëm me përfaqësueset e Institutit për Politika Evropiane (EPI) bisedoi mbi projektin rajonal të mbështetur nga BE-ja për të drejtat themelore të komunitetit rom dhe ri-integrimin e të kthyerve nga BE-ja. Këtë projekt e zbatojnë Banka Botërore, UNDP-ja dhe Këshilli i Evropës, kurse përfituese e drejtpërdrejtë është Ministria e Punës dhe Politikës Sociale.

Më shumë

19.03.2021

Shahpaska: Kopshti “Detelinka” në Gjorçe Petrov e zgjeron kapacitetin për 90 fëmijë shtesë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me kryetarin e Komunës Gjorçe Petrov, Aleksandar Naumoski, sot inspektuan aktivitetet ndërtimore të institucionit publik “Rosica”, ndërtesa “Detelinka”.

Më shumë

19.03.2021

Takim i ministres Shahpaska me përfaqësuesen e UNICEF-it, Di Xhovani: Vazhdon bashkëpunimi i suksesshëm me UNICEF-in, u harmonizua dhe u nënshkrua Plani i Bashkëpunimit i vitit 2021

 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska dhe përfaqësuesja e UNICEF-it në vendin tonë, Patricia di Xhovani nënshkruan sot Programin e Bashkëpunimit midis Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe UNICEF-it për vitin 2021, që është pjesë e Programit të Bashkëpunimit të UNICEF-it me Maqedoninë e Veriut 2021-2025.

Më shumë

18.03.2021

Këshilli Ekonomik-Social ka zhvilluar seancën e dhjetë

Këshilli Ekonomik-Social, i kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, debatoi për disa pika në seancën e sotme të dhjetë.

Më shumë

18.03.2021

Takimi i ministres Shahpaska me ambasadorin e Çekisë në vend, Toman: Republika Çeke është mbështetëse e fortë e vendit tonë në procesin e integrimit evropian

 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, u takua sot me ambasadorin e Republikës Çeke në vendin tonë, Miroslav Toman.

Më shumë

18.03.2021

Komiteti i Ministrave i Këshillit të Evropës e miratoi Deklaratën për paga dhe mundësi të barabarta për gratë dhe burrat


Barazia midis grave dhe burrave është një nga të drejtat themelore të njeriut që janë zotuar t’i respektojnë të gjitha vendet anëtare të Këshillit të Evropës. Kjo është regjistruar në instrumentet më themelore juridike të miratuara nga Organizata, duke përfshirë edhe Kartën Sociale Evropiane.

Më shumë

18.02.2021

Shahpaska: Qendra e parë e Resurseve Rinore në Gostivar është përgjigje ndaj nevojave të të rinjve në rajonin e Pollogut, duke i aktivizuar ata në tregun e punës dhe duke i inkurajuar frymën sipërmarrëse

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e Qendrës së Resurseve Rinore “I can” në Gostivar, e para e këtij lloji në vend, dedikuar për të rinjtë nga rajoni i Pollogut. Misioni i Qendrës është të përgatisë të rinjtë për pjesëmarrje aktive në tregun e punës, duke inkurajuar frymën sipërmarrëse dhe zgjidhjet inovative të biznesit, duke mbështetur digjitalizimin dhe idetë e gjelbra, si dhe krijimin e bashkëpunimit më të ngushtë me sektorin privat në rajon.

Më shumë

17.02.2021

Takimi i ministres Shahpaska me ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë Sh.S. Rejçel Galovej  

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë SH. S. Rejçel Galovej, ku u bisedua për aktivitetet e kaluara dhe aktuale të Ministrisë dhe bashkëpunimin dhe mbështetjen e Ambasadës Britanike në vendin tonë.

Më shumë

17.02.2021

Shahpaska: Aksesi në shërbimet sociale, punësim, arsim dhe banim janë temat kryesore për të cilat Ministria është e gatshme të punojë në mënyrë që t’i ri-integrojë të kthyerit e ndjeshëm në komunitet​

Sot, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Bankës Botërore për të diskutuar ndihmën teknike dhe mbështetjen për ri-integrimin efektiv të të kthyerve të ndjeshëm, migrantë nga BE në Ballkanin Perëndimor, me vëmendje të veçantë për romët. Qëllimi është të zvogëlohet hendeku socio-ekonomik midis popullatës rome dhe jo-rome dhe parandalimi dhe mbrojtja e tyre nga  diskriminimi.

Më shumë

15.02.2021

Shahpaska: Dialogu është i hapur, qëllimi është i qartë - e diela do të jetë ditë jopune, punëtorët kanë të drejtë për të ardhura dhe pushim dinjitoz

Barazia për të gjithë dhe mbrojtje më e madhe e të drejtave të punëtorëve janë çështjet me prioritet të kësaj qeverie. Si rrjedhojë, zgjidhja ligjore cilësore që e diela të jetë ditë e pushimit javor është thelbësore.

Partnerët social pajtohen që duhet të ketë përjashtime, por vetëm në veprimtari të caktuara dhe vetëm tek ata punëdhënës ku procesi i punës është i një natyre të tillë që nuk mund të ndërpritet për shkak të procesit tekniko-teknologjik dhe nevojës për vazhdimësi. Për punëtorët që do të punojnë të dielën, përveç shtesës së përshtatshme të pagës për punë në ditë të pushimit javor në përputhje me ligjin dhe marrëveshjen kolektive, u takon edhe një ditë pushimi që do ta shfrytëzojnë në një ditë tjetër brenda javës.

Më shumë

15.02.2021

E diela të jetë ditë për pushim javor, tema kryesore e takimit të sotëm të Ministres Shahpaska me Sindikatën e Qendrës Klinike

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim online me përfaqësuesit e Sindikatës së Qendrës Klinike, ku diskutuan zgjidhjen ligjore që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

12.02.2021

Shahpaska: Përvoja dhe shkathtësitë nga trajnimet e Institutit Demokratik Kombëtar për Çështjet Ndërkombëtare janë të vlefshme

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në takim pune me përfaqësueset e Institutit Demokratik Kombëtar për Çështjet Ndërkombëtare (NDI) për vendin tonë.

Më shumë

12.02.2021

Shahpaska: Regjistrimi do të japë pasqyrë reale të nevojave të tregut të punës, politikave të sistemit pensional, edukimit parashkollor dhe kategorive të rrezikuara të qytetarëve

“Regjistrimi është operacioni më masiv, më i gjerë, më i besueshëm statistikor dhe aspak operacion politik dhe është një tregues i rëndësishëm i gjendjes në të cilin ndodhet popullsia”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në fjalën e saj para qytetarëve rreth rëndësisë së regjistrimit si operacion më i rëndësishëm statistikor.

Më shumë

11.02.2021

Shahpaska: Janë legalizuar 55 shtëpi rome dhe nëntë janë rinovuar në Komunën e Vinicës, si pjesë e programit të BE IPA 2, vazhdojmë të kujdesemi për kategoritë më të rrezikuara të qytetarëve

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, së bashku me shefin e Sektorit për bashkëpunim në Delegacionin e BE-së në Shkup, Nikolla Bertolini dhe kryetarin e Komunës së Vinicës, Ivica Dimitrov, sot vizituan lagjen rome në Vinicë, për të inspektuar aktivitetet aktuale të projektit “Sigurimi i kushteve dinjitoze për banim për komunitetin rom në Komunën e Vinicës”,  si pjesë e Programit të Veprimit IPA II 2017.

Më shumë

10.02.2021

Shahpaska: Me kontroll të përforcuar  të Inspektoratit Shtetëror të Punës do të konstatohen shkeljet e Ligjit dhe do të shqiptohen sanksione ndaj shkelësve 

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në paraqitjen e mbrëmshme në emisionin “Top Tema” të Tv Telma ka folur lidhur me zgjidhjen e re ligjore, ku parashikohet që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

10.02.2021

Shahpaska: As Gruevski që iku, as Zaevi si kryeministër aktual i cili po lufton në krizën më të madhe, as ministrja e Punës dhe Politikës Sociale nuk u jep pension pensionistëve, ata kanë punuar gjatë gjithë jetës së tyre dhe e kanë merituar

 

“Në zgjidhjen ligjore, që e diela të jetë ditë pushimi javor, si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale jemi duke punuar në tre muajt e fundit. Përmes takimeve të shumta, debateve, takimeve, kemi biseduar me sindikatat si përfaqësues të punëtorëve, Odave, organizatave të punëdhënësve, në fakt me të gjithë aktorët në shoqëri, kemi debatuar seriozisht të gjitha dobësitë dhe përparësitë të kësaj zgjidhjeje. E diela - ditë pushimi për punëtorët, për të qenë së bashku me familjet e tyre, për të vazhduar ato tradita familjare që janë lënë pas dore në të kaluarën në garën me kohën”, theksoi ministrja Shahpaska në emisionin e mëngjesit në TV Sitel, duke folur për ndryshimet në Ligjin për marrëdhëniet e punës, i cili parashikon që e diela të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

08.02.2021

Shahpaska: Ministria e Punës dhe Politikës Sociale vazhdon të mbështesë fuqimisht punën e Këshillit Kombëtar për Siguri dhe Shëndet në Punë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me kryetaren e Këshillit Kombëtar për Siguri dhe Shëndet në Punë (SSH), prof. dr. Çalovska dhe prof. dr. Karaxhinska Bislimovska, anëtare e Këshillit të SSHP.

Më shumë

05.02.2021

Shahpaska në Këshillin Ekonomik-Social: Ndryshimet ligjore për të dielën - ditë për pushimin javor, që i prezantuam sot, janë bazë e mirë për të arritur një zgjidhje përfundimtare

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot para anëtarëve të Këshillit Ekonomik-Social e prezantoi versionin e fundit të Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për marrëdhëniet e punës, me të cilin rregullohet që dita e diel të jetë ditë e pushimit javor.

Më shumë

04.02.2021

Ministrja Shahpaska në Sesionin e Parë të Rregullt të Këshillit Ekzekutiv të UNDP/UNFPA/UNOPS, dha mbështetje të fortë në emër të Qeverisë së RMV për miratimin e Dokumentit të Programit të Shtetit të UNFPA për periudhën vjetore 2021-2025

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, si përfaqësuese më e lartë e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, mori pjesë në Sesionin e Parë të Rregullt të Këshillit Ekzekutiv të UNDP/UNFPA/UNOPS, që u zhvillua më 3 shkurt, ku dha mbështetje të fuqishme në emër të Qeverisë për miratimin e Dokumentit të Programit të Shtetit të UNFPA-s për periudhën vjetore 2021-2025.

Më shumë

03.02.2021

MPPS mori pjesë në përgatitjen e Rekomandimit të Këshillit të Evropës për respektimin e të drejtave të njeriut në kohë krize, me fokus të veçantë për grupet e cenueshme

Komiteti i Përhershëm për Luftën kundër Diskriminimit, Diversitetit dhe Përfshirjes (Steering Committee on Anti-Discrimination, Diversity and Inclusion  (CDADI), që u krijua nga Komiteti i Ministrave të Këshillit të Evropës në vitin 2019, miratoi sot “Rekomandimin e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës për respektimin e barazisë dhe mbrojtje nga diskriminimi dhe urrejtja gjatë Covid-19 dhe kriza të ngjashme në të ardhmen”, që pritet të miratohet nga Komiteti i Ministrave në seancën që do të mbahet në maj të këtij viti.

Më shumë

03.02.2021

Zaev dhe Shahpanska: Ndërtojmë zgjidhje sistemike që qytetarët më të prekur të marrin shtëpi banimi, qasje në shëndetësi, arsim dhe punësim

Kryeministri Zoran Zaev bashkë me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, ambasadorin e BE-së në vend, Dejvid Gir, deputeten, Latifa Shikovska dhe përfaqësuesit e organizatave civile dhe komunave që zbatojnë projektet, njoftuan fillimin e realizimit të projekteve të strehimin e Romëve.

Më shumë

03.02.2021

MPPS: Prej nesër fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 4 shkurt 2021 (e enjte) fillon pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin janar 2021.

Më shumë

01.02.2021

Ministrja Shahpaska sot u takua me anëtarët e rinj të Komisionit për Parandalim dhe Mbrojtje nga Diskriminimi

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me anëtarët e rinj të Komisionit për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi, të cilët morën mbështetjen e deputetëve të Kuvendit me 61 vota “PRO”.

Më shumë

01.02.2021

Këshilli Ekonomik-Social diskutoi konceptin e pakos së pestë të masave ekonomike

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, ku morën pjesë zëvendëskryeministri Fatmir Bytyqi dhe përfaqësues të partnerëve socialë, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, Konfederata e Sindikatave të Pavarura të Maqedonisë dhe Organizatës së Punëdhënësve u shqyrtua koncepti i pakos së pestë të masave ekonomike për ndihmë dhe mbështetje të ekonomisë dhe qytetarëve.

Më shumë

29.01.2021

Qendër e re për fëmijët në rrezik dhe Qendër e Pranimit për fëmijët-kalimtarë në kuadër të IP për kujdesin ndaj fëmijëve me probleme edukative-sociale dhe sjellje të çrregulluar

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot ka vizituar Institucionin Publik për kujdesin ndaj fëmijëve me probleme edukativo-sociale dhe sjellje të çrregulluar, ku për momentin në fazën përfundimtare është rindërtimi i një pjese të këtij objekti.

Më shumë

27.01.2021

 

Së shpejti fillon Projekti për mbështetjen e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut në transponimin e së drejtës së BE-së për barazi gjinore

Në takimin e sotëm midis ministres së Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, Shefes së Zyrës së UN Woman në Shkup, Vesna Ivanoviq Kastarede dhe ekspertes rajonale që ka marrë pjesë në përgatitjen e projektit, Doli Vitberger, u prezantua Projekti “Gender mainstreaming advisory services to the North Macedonian administration at central level”.

Më shumë

27.01.2021

Takim i ministres Shahpaska me përfaqësuesit e Shoqatës së Prindërve të Fëmijëve me Paralizë Cerebrale nga Shkupi


Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesit e Shoqatës së Prindërve të Fëmijëve me Paralizë Cerebrale nga Shkupi, ku diskutuan për rëndësinë e zhvillimit të shërbimeve sociale në nivelin lokal, në mënyrë që këto shërbime të jenë në dispozicion për ata persona që u nevojitet një gjë e tillë.

Më shumë

27.01.2021

 

Ministrja Shahpaska në panel diskutimin: “Mekanizmat ligjorë për rregullimin e marrëdhënieve të punës në kushtet e pandemisë së shkaktuar nga COVID 19: leksionet që i kemi mësuar dhe ato që duhet t’i marrim”

“Pandemia e COVID 19 nuk është vetëm krizë shëndetësore, por krizë serioze socio-ekonomike dhe psikologjike, për shkak të së cilës u ballafaquam me sfidën se si ta trajtojmë atë në mënyrën më të mirë, pa pasur implikime për shëndetin tonë, si dhe por pa pasur ndikim negativ në funksionimin normal të ekonomisë”, tha ministrja Shahpaska në seancën e dytë të ciklit të dytë të Grupit të Punës -2, Politika Sociale dhe Punësimi, që vepron në kuadër të Konventës Kombëtare për Bashkimin Evropian në R. e Maqedonisë së Veriut (NKEU -MK), i titulluar: “Mekanizmat ligjorë për rregullimin e marrëdhënieve të punës në kushtet e pandemisë së shkaktuar nga COVID 19: leksionet që i kemi mësuar dhe leksionet që duhet t’i marrim”.

Më shumë

26.01.2021

 

Takim i ministres Shahpaska me drejtorin e Entit Shtetëror të Statistikës, Simovski

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me drejtorin e Entit Shtetëror të Statistikës, Apostol Simovski, ku diskutuan për regjistrimin e ardhshëm në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe mbi nevojën për bashkëpunimin e mundshëm në pjesën e regjistrimit të të personave pa strehë.

Më shumë

25.01.2021

Ministrja Shahpaska në konferencën përfundimtare të projektit për “Vlerësimin e standardeve për gjykim të drejtë dhe qasje në drejtësi në lëndët gjyqësore të dhunës në familje dhe krimit nga urrejtja”

“Rregullimi i dhunës në familje në legjislacionin pozitiv e veçon Maqedoninë e Veriut midis vendeve që, përveç sigurimit të mbrojtjes adekuate për viktimat e dhunës në familje, ka vendosur edhe mbrojtje komplementare ligjore për viktimat në këto raste”, nënvizoi ministrja Shahpaska. Ajo theksoi se në vendin tonë, dhuna në familje është rregulluar edhe me legjislacionin civil dhe me atë ndëshkues.

Më shumë

25.01.2021

MPPS: Prej nesër fillon pagesa në etapa e pensioneve të janarit

 Prej nesër, 26 janar 2020 (e martë), fillon pagesa e pensioneve të dhjetorit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet do të paguhen para kohe dhe në etapa, për të mundësuar mbrojtje më të madhe të pensionistëve në kushte të rrezikut nga virusi COVID-19.

Më shumë

22.01.2021

Filloi me punë Grupi konsultativ për reforma në sistemin e përkujdesjes dhe edukimit parashkollor të fëmijëve

 Grupi Punues Konsultativ, i formuar për të monitoruar procesin dhe për të bërë propozime për përmirësimin e aksesit në shërbime cilësore për zhvillimin e fëmijërisë së hershme, veçanërisht për fëmijët nga mjediset e rrezikuara sociale, mbajti takimin e tij të parë, që u zhvillua online për shkak të parandalimit dhe mbrojtjes nga Covid-19.

Ky grup konsultativ përbëhet nga përfaqësues të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, ministrive të tjera përkatëse, institucioneve shtetërore dhe ndërkombëtare, komunitetit akademik, punonjësve të institucioneve parashkollore në vend, si dhe nga përfaqësues të sektorit joqeveritar.

“Përveç faktit që jemi duke punuar në rritjen e kapaciteteve për vendosjen e fëmijëve në institucionet parashkollore, punojmë intensivisht edhe në rritjen e cilësisë së kuadrit të ngarkuar me kujdesin ndaj fëmijëve. Filluam aktivitete për krijimin e një sistemi për zhvillim profesional dhe avancim në karrierë të praktikantëve të përkujdesjes dhe edukimit parashkollor” tha ministrja Shahpaska.

Më shumë

21.01.2021

Ministrja Shahpaska mori pjesë në Takimin Përgatitor mbi Draft-Programin e Reformave Ekonomike 2021-2023

 “Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në fushën e tregut të punës vitet e fundit ka marrë pjesë aktive në pjesën e reformave strukturore, që ishin pjesë e programeve të reformës ekonomike, si: Zhvillimi dhe zbatimi i planeve individuale të punësimit që i zbaton Agjencia e Punësimit, Garancia për të rinjtë dhe Strategjia për formalizimin e ekonomisë informale 2018-2022”, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në Takimin Përgatitor për Draft-Programin e Reformave Ekonomike 2021 - 2023.

Më shumë

21.1.2021

Shahpaska: Komuna e Bogovinës e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 87 fëmijë, kujdesi për fëmijët është prioritet i ynë

 Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Jeta” në vendbanimin Kamjan, Komuna e Bogovinës.

Më shumë
21.1.2021

Shahpaska në “Brifingun e mëngjesit”: Vazhdojmë të luftojmë fuqishëm kundër dhunës dhe t’i inkurajojmë viktimat të flasin qartë dhe zëshëm

“Situata në vendin tonë po ndryshon në drejtim pozitiv, veçanërisht në vitet e fundit, sepse ne flasim shumë me zë të lartë për këto çështje, sepse të organizuar si institucione, si pushtet, si parlamentarë ne bëjmë gjithçka që kontribuon në gjendjen e dhunës, dhunës në familje, ngacmimit seksual, dhe që flasim publikisht, në mënyrë që të rritet ndërgjegjja publike, duke emëruar publikisht autorët e dhunës dhe duke e shënuar dhunën si një fenomen negativ në shoqëri”, potencoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në emisionin “Brifingu i mëngjesit”, ku ka folur mbi temën e dhunës, parandalimin e saj, inkurajimin e viktimave për ta raportuar të njëjtën dhe çfarë mekanizma ka vendi ynë në luftën kundër të gjitha formave të dhunës.

Më shumë
20.1.2021

Ministrja Shahpaska mori pjesë në panel diskutimin: “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për të miturit dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska sot mori pjesë në panel diskutimin e titulluar “Drejtë(si) për fëmijët - BE për drejtësi për minorenët dhe drejtësi sipas masës së fëmijëve”, projekt i financuar nga BE-ja dhe i bashkë-financuar nga UNICEF-i, ku morën pjesë edhe ministri i Punëve të Brendshme dhe 

Më shumë

20.01.2021

MPPS: Pensionistët me pensionin e janarit marrin pensione të rritura për 1.2%, në bazë të harmonizimit me rritjen e shpenzimeve së jetesës

 Pensionistët me pensionin e janarit do të marrin pension më të madh, në bazë të harmonizimit të pensionit me rritjen e shpenzimeve të jetesës, që në gjysmën e dytë të vitit 2020, krahasuar me gjysmën e parë të të njëjtit vit, arrijnë 1.2%.

Më shumë
18.01.2021

Shahpaska: Me harmonizimin ligjor, pensionistët marrin plus 185 denarë në muaj, në nivel vjetor është rreth 2200 denarë, që është shumë më tepër se harmonizimi linear më parë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në emisionin “24 Analiza” të TV 24 ka folur për sistemin pensional, zgjidhjen ligjore që e diela të jetë ditë jo pune, papunësinë në kushtet e pandemisë dhe politikat dhe masat për të tejkaluar më lehtë  periudhën e krizës.

Më shumë
15.01.2021

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme e miratoi Planin Operativ për Punësim për vitin 2021

Këshilli Ekonomik-Social në seancën e sotme, të kryesuar nga ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, diskutoi disa pika, ku u veçua Plani i ri Operativ për masat aktive dhe programet për punësim për vitin 2021.

Më shumë

13.01.2021

Shahpaska: Komuna e Novacit e hapi kopshtin e saj të parë me kapacitet për 50 fëmijë, kujdesi për më të vegjlit është prioritet i ynë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot mori pjesë në hapjen e kopshtit të ri të fëmijëve “Bambi” në Komunën e Novacit.

Më shumë

12.01.2021

Takim i ministres Shahpaska me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN)

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot zhvilloi takim pune me përfaqësuesit e Qendrës për Menaxhim me Ndryshime (QMN), të cilët punojnë në mënyrë aktive në forcimin e kapaciteteve të administratës publike, shoqërisë civile, komunitetit të biznesit, euro-integrimit, që ka për qëllim ndryshime pozitive në shoqëri

Më shumë

04.01.2021

Takim i ministres Shahpaska me Asociacionin Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, sot u takua me përfaqësuesit e Asociacionit Maqedonas të Udhërrëfyesve dhe Shoqëruesve Turistikë për të diskutuar mundësinë e rregullimit ligjor të statusit të tyre.

Më shumë

04.01.2021

MPPS: Fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe civile

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se nga nesër, 5 janar 2021 (e martë) fillon pagesa e të drejtave në të holla nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtja civile (të gjitha të drejtat në të holla) për muajin dhjetor 2020. 

Më shumë

Festa/ditë jopune

13 maji, Fitër Bajrami, dita e parë e  Fitër Bajramit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se në përputhje me Ligjin për Festat e Republikës së Maqedonisë ("Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë" Nr. 21/98 dhe 18/07), 13 maj 2021 (e enjte), Fitër Bajrami, dita e parë e Fitër  Bajramit, është një ditë jo pune për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë Veriore. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale uron qytetarët e fesë myslimane në Republikën e Maqedonisë Veriore për Fitër Bajramin.

Politika e cilësisë

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale e Republikës së Maqedonisë është institucion i specializuar për rregullimin e tregut të punës, mbrojtjen sociale, mbrojtjen e fëmijëve, sigurimin pensional dhe invalidor dhe mbrojtjen luftarake-invalidore.

Bashkëngjitur e dorëzojmë Politikën e cilësisë të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, në përputhje me kërkesat e standardit ndërkombëtar ISO 9001: 2015.

Thirrje/shpallje

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->