д-р Фљакрон Беџети

 

Лични податоци

 • Место на раѓање: Тетово, Република Северна Македонија
 • Националност: Албанец


Формално образование

2013-2019 година

 • Доктор по политички науки
  • Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово, Факултет за современи општествени науки

2005-2012 година

 • Магистер по компаративна јавна администрација
  • Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово 

2001-2005

 • Дипломиран правник
  • Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово, правни студии

Уверенија

 • 2012-Положен правосуден испит
 • 2015-Положен нотарски испит


Работно искуство

 • Септември 2023- назначен за Државен секретар во Министерството за труд и социјална политика
 • 2023-Раководител на одделение за претставки и предлози во Министерството за труд и социјална политика
 • 2023- Раководител на одделение за нормативно-правни работи, Сектор за правни работи, Општина Гостивар
 • 2022-2023 -Професор по политички науки, Универзитет Мајка Тереза Скопје, Факултет за социјални науки 
 • 2009 –2023-Соработник за матична евиденција на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија (ФПИОСМ) 
 • 2008-2009- Стручен соработник во Секторот за матична евиденција во Дирекцијата на ФПИОСМ
 • 2005- Практикант во Собранието на Република Северна Македонија

 

Познавање на странски јазици

 • Англиски
 • Хрватски 

 

Учество на семинари/конференции

 • Септември 2021-учесник на програмата Capstone имплементирана од Американскиот совет на млади политички лидери (ACYPL) Вашингтон, САД, во организација на Стејт Департментот на САД и Амбасадата на САД во Северна Македонија
 • Ноември 2019-учесник на Програма за размена на политички лидери Соединетите Американски Држави – Северна Македонија имплементирана од Американскиот Совет на млади политички лидери (ACYPL) Вашингтон, Сан Франциско, Калифорнија, САД
 • Октомври 2019-Студиска мисија во Норвешка – Работна група на десниот центар Осло
 • Јуни 2018- учесник и панелист на „Политичка дискусија за борба против дезинформациите“, организирана и поддржана од УСАИД
 • Мај 2018- учесник на работилницата Дијалог серија „Замислувајќи нови патишта до просперитетна Македонија-реформски приоритети, проектни партнери Фондацијата Бергхоф и Судостеуропа Геселшафт,Виена, Австрија
 • Декември 2017-учесник на работилницата „Замислувајќи нови патишта до просперитетна Македонија–евроатлантска интеграција на Македонија, проектни партнери Фондација Бергхоф и Судостеуропа Геселшафт, Потсдам (Берлин) Германија.
 • Јули 2017-учесник на работилницата Дијалог серија „Замислувајќи нови патишта до просперитетна Македонија-реформи во медиумите“, партнери на проектот: Фондација Бергхоф и Судостеуропа Геселшафт, Љублана Словенија
 • 2001 година- учесник на Меѓународната летна школа на Иницијативата за развој на безбедносно образование, Неум, Босна и Херцеговина


Публикации/ научни конференции

 • 2019-“Одраз на Охридскиот Рамковен Договор за политичкиот систем на Северна Македонија”, Меѓународен научен весник “Монте”
 • 2019-Учество 3-та Меѓународна научна конференција за бизнис и економија (Конференција ISCBE, УЈИЕ, Тетово, Северна Македонија-„Охридскиот рамковен договор и политичкиот систем на Северна Македонија од перспектива на албанската заедница“ 
 • 2019- I Меѓународна научна конференција за социјална и правна наука (ICSLS'19), „Доброто владеење и владеењето на правото од перспектива на интеграцијата во ЕУ“
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }