09.04.2024

Velkovski: Arritëm të sigurojmë 5 përkëdhelëse  për IP Qendra për Rehabilitimin e Fëmijëve dhe të Rinjve “Shkup”

Personat me aftësi të kufizuara nga IP Qendra për Rehabilitimin e Fëmijëve dhe të Rinjve “Shkup” do të marrin 5 përkëdhelëse, pasi vendimi u miratua sot në seancën e Qeverisë me kërkesë të ministrit të Punës dhe Politikës Sociale, Gjoko Velkovski.

“Sot në seancën e Qeverisë arrita të siguroj punësim për 5 përkëdhelëse, staf i nevojshëm për funksionim normal. Fatkeqësisht, përfituesit nuk kanë pasur kujdes të veçantë, disa prej tyre janë të shtrirë në shtrat, me plagë të hapura dhe dekubite, ndërsa të tjerët ushqimin e marrin përmes tubit. Nuk do të lejoj që në të ardhmen të rrezikohet funksionimi i procesit të deinstitucionalizimit, e me këtë edhe shëndeti i përdoruesve”, thotë ministri Velkovski.

Personat me aftësi të kufizuara janë lënë në mëshirën e menaxhmentit të mëparshëm, për të cilin Velkovski thotë se politika sociale dhe mbrojtja është dhe do të mbetet prioritet në punën e tij.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.