1.ЦЕНТРИ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА

 

https://www.mtsp.gov.mk/institucii.nspx 


2. ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА  

192

3.БЕСПЛАТНА МОБИЛНА СОС ЛИНИЈА

 НАЦИОНАЛЕН СОВЕТ ЗА РОДОВА РАМНОПРАВНОСТ

 141-700

http://www.sozm.org.mk/

4. ЦЕНТАР ЗА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО 24/48 ЧАСА И СОС ЛИНИЈА 15 315

 

КРИЗЕН ЦЕНТАР НАДЕЖ 

15 315 
http://www.krizencentar.org.mk

 

5ЦЕНТАР ЗА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО ДО 1 ГОДИНА И СОС ЛИНИЈА 15 700

ЗДРУЖЕНИЕ ОЖС НА ГРАД СКОПЈЕ 

15 700
http://www.ozs.org.mk

 

Кампања „Има помош за живот без насилство”

Март 2023

Промоција на услугите за родово базирано и семејно насилство преку локални настани и учество на жените

Кампањата „Има помош за живот без насилство” ги промовира услугите што им се на располагање на жените и девојките жртви на семејно и родово базирано насилство.

Оваа кампања е во рамки на проектот „Превенција и заштита од родово базирано насилство во Северна Македонија” што го спроведува Фондот за население на Обединетите нации – УНФПА, во соработка со Министерството за труд и социјална политика, финансиска поддршка на британската Амбасада во Скопје.

Повеќе
Јули 2022

Кампања „Со тебе сме–Заедно против насилството врз жените и девојчињата“ 

Со цел промоција на Законот за спречување од насилство врз жените и семејно насилство во тек е кампањата „Со тебе сме – Заедно против насилството врз жените и девојчињата“.

 
Повеќе

Биди безбедна

Министерството за труд и социјална политика заедно со UNDP ја креираа апликацијата “Биди безбедна”. Оваа апликација овозможува лесно и брзо пријавување на семејно насилство и нуди спас за жртвите.

Повеќе
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }