Fushata

Fushata nacionale për ndërgjegjësimin e publikut “NA VENDOSNI NË MURIN TUAJ”  

Me rastin e 3 Dhjetorit - Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, tre projekte të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, të financuara nga Bashkimi Evropian, të cilat aktualisht mbështesin ngritjen e shërbimeve sociale në komunitet dhe zbatimin e Strategjisë Nacionale për Deinstitucionalizim, e zbatojmë së bashku fushatën për ndërgjegjësimin e publikut “Na vendosni në murin tuaj”. 

Përpjekjet tona të përbashkëta këtë vit kanë për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të publikut për të ashtuquajturat aftësi të kufizuara “të padukshme”. Bashkëpunuam me artistin dhe dizajnuesin Zoran Kardula. Dizajnet e tij në formë të stilizuar pasqyrojnë disa gjendje të paaftësisë së padukshme (disleksi, autizëm, çrregullim bipolar, sindromi i Daunit, diabet tek fëmijët, shurdhim). Dizajnet kreative dhe të bukura janë falas për t'u shfrytëzuar në formë elektronike ose për t'i printuar vetë.

Autizëm

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

 

Sindromi i Daunit

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

 

Ksioni/Disgrafia

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

 

Diabeti tek fëmijët

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

 

Dëmtimi i dëgjimit/Gjuha e shenjave

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

 

Çrregullimi Bipolar

Shkarko versionin MKD

Shkarko versionin ALB

Shkarko versionin ENG

Më shumë në: https://socialservicesplatform.eu/mk/nacionalna-kampanja-stavete-ne-na-vasiot-zid/

Bëhu e sigurt

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale së bashku me UNDP krijuan aplikacionin "Bëhu e Sigurt". Ky aplikacion mundëson raportimin e lehtë dhe të shpejtë të dhunës në familje dhe ofron shpëtim për viktimat.

Më shumë

Linjë për ndihmë dhe mbështetje psikosociale të prindërve, të fëmijëve dhe të rinjve

 

Në kohë të pandemisë, mbështetja psikosociale është më e rëndësishme për ruajtjen e shëndetit mendor të fëmijëve, nxënësve dhe prindërve. Në atë drejtim, Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në bashkëpunim me Klinikën Universitare të Psikiatrisë vendosën linjë për ndihmë të prindërve të fëmijëve dhe të rinjve. Numri i telefonit 072 912 676 është i disponueshëm nga ora 09:00 deri në 19:00.

EDUINO Ambasadorë-Iniciativë për afirmimin e kontributit të mësuesve më të përkushtuar

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Kjo ueb faqe përmban "cookies" për të përmirësuar përvojën e shfrytëzuesve.

Nëse i pranoni kushtet, shtypni "Pajtohem". Më shumë Info.