25.4.2016

Ташевска-Ременски: Ставревски веднаш да ја одблокира исплатата на правата на граѓаните

Министерката за труд и  социјална политика д-р Фросина Ташевска-Ременски го повика министерот за финансии Зоран Ставревски веднаш да ја одблокира исплатата на правата на граѓаните и да престанат манипулациите со ранливата категорија на граѓани на кои овие средства им се единствени месечни примања.

Повеќе

6.4.2016

Демант во врска со написите во одредени портали под наслов “76 семејства неможат да добијат социјален стан заради блокадите на Ременски”

Во врска со со написите во одредени портали под наслов “76 семејства неможат да добијат социјален стан заради блокадите на Ременски” должни сме да реагираме на изнесените невистини од страна на порталот “Нетпрес”, а пренесени и од други портали и медиуми.

За да и појасниме на јавноста која што заслужува да ја знае вистината хронолшки ќе ги наведеме случувањата.

Имено, согласно со Одлуката за распределба на социјални станови како и условите за нивно користење изградени по Програмата за изграбда и одржување на станови во сопственост на Република Македонија (,,СЛ. Весник на РМ бр. 96/2009, 122/10 и 90/12), а во врска со Огласот за распределба на социјални станови во Општина Прилеп и посоченото лице сакаме да известиме за следното:

Повеќе

6.4.2016

30-та седница на Економско-социјалниот совет

Денеска (6.4.2016 година, среда), се одржа 30-та седница на Економско-социјалниот совет со која претседаваше претседателот на ЕСС и министер за труд и социјална политика д-р Фросина Ташевска-Ременски.

Повеќе

4.4.2016

Работна посета на Прифатниоит центар за баратели на азил-Визбегово на Ташевска-Ременски

Министерката за труд и социјална политика д-р Фросина Ташевска-Ременски ја посети Јавната установа за сместување на лица баратели на азил “Прифатен центар за баратели на азил“, Визбегово при што оствари средба со диреткорот Страшо Ангеловски и со вработените.

Повеќе
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->