Сектор за социјална заштита

Во рамките на секторот за социјална заштита постојат следниве одделенија:

  • Одделение за социјално вклучување;
  • Одделение за заштита и вработување на лица со попреченост и заштита на стари лица; 
  • Одделение за остварување на правата од социјална заштита;
  • Одделение за остварување на правата- надоместок за помош и нега од друго лице и надоместок заради попреченост;
  • Одделение за миграција, интеграција на бегалци и хуманитарна помош;
Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }