Повик за учество во изборот за доделување на Национална награда на компанија со најдобра пракса за БЗР - 2021

 

 

 

Почитувани,

Националниот совет за безбедност и здравје при работа на Република Северна Македонија, со поддршка од Министерството за труд и социјална политика, и оваа година организира Избор за доделување на Национална награда на компанија со најдобра пракса за безбедност и здравје при работа. 

 

 

Во прилог се и:

 • Барањето за аплицирање 

 • формат/template на powerpoint презентација која треба да се достави заедно со апликацијата, 

 • Процедурата за избор и доделување на Националната награда, подготвена и усвоена од страна на Советот за БЗР.

Крајниот рок за пријавување на компаниите е 20 март 2021 година

Наградата и оваа година ќе се додели во три категории:

- мали компании (до 50 вработени)

- средни компании (до 250 вработени)  и

- големи компании (над 250 вработени)


Согласно утврдената процедура, изборот ќе биде направен од страна на независна комисија составена од експерти во областа (стручни лица за безбедност при работа и лекари-специјалисти по медицина на трудот).
Пополнетите апликации, заедно со кратка powerpoint презентација (максимум 8-10 слајдови) која ќе даде генерален приказ (л. карта) на компанијата и имплементираните системи/мерки/политики за БЗР, треба да се достават до определениот рок на следните e-mail адреси:

jasmina.chaloska@mf.edu.mk  и

ddocinski@mtsp.gov.mk 


Доколку дозволуваат условите, свеченото доделување на годишните награди ќе се одржи во рамки на одбележувањето на „Светскиот ден за безбедност и здравје при работа 28 април“.

 

Со почит,

Национален совет за БЗР 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }