15 133

Целта на телефонската информативна линија за потенцијални згрижувачи е да биде сервис на потенцијалните згрижувачи во однос на нивно информирање за постапката за станување згрижувачко семејство, потребната документација, улогата на згрижувачите и обврските кон децата, но и многу други прашања кои се однесуваат на згрижувачкото семејство, во однос на заштита на децата, правата и одговорностите. 

Телефонската информативна линија за потенцијални згрижувачи е сигурно место кое на потенцијалните згрижувачи им овозможува да комуницираат со стручни лица и да разјаснат дилемите во врска со функциите на згрижувачките семејства.

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk
Кликни тука
-->
Овој веб сајт користи колачиња "Cookies", за да го подобри корисничкото искуство.

Доколку ги прифаќате условите притиснете “Се согласувам”. Повеќе инфо.

var prevDropDown = null; function dropDown(src) { if (prevDropDown != null) { prevDropDown.className = "mnuHidden"; } var id = src.id; var subMenuTable; var childID = id + '_submenu'; subMenuTable = document.getElementById(childID); subMenuTable.className = "mnuVisible"; prevDropDown = subMenuTable; }